Trotse leverancier van alle draaiplateaus in het nieuwe Audi Design Centrum in Ingolstadt


Voor Pre-Motion is de opening van het nieuwe Design Centrum van Audi AG in Ingolstadt (Duitsland) een bijzondere mijlpaal; in dit hypermoderne gebouw worden onze autodraaiplateaus in allerlei ruimtes toegepast – zelfs op het dakterras. Elk draaiplateau heeft zijn eigen functie binnen het hoogwaardige designproces van Audi. De bijbehorende besturingssoftware zorgt ervoor dat ontwerpers, fotografen en beoordelaars de Pre-Motion draaiplateaus tot op de graad nauwkeurig kunnen positioneren. In de hightech fotostudio worden de automodellen uiteindelijk 360° gefotografeerd op een autodraaiplateau.


 Audi Design Center

Het gebouw is gemaakt van speciaal glas dat licht van buiten toelaat, maar nieuwsgierig publiek niet naar binnen laat kijken

Alle ontwerpers onder één dak
In oktober 2017 viel de introductie van Audi’s nieuwe A7 Sportback samen met de opening van het nieuwe Audi Design Centrum in Ingolstadt. Audi introduceert elk jaar weer innovatieve modellen met vernieuwende technologieën. Audi ontwerpers moeten daarom - onder leiding van Marc Lichte, Head of Design - in hoog tempo studiemodellen uitwerken tot nieuwe seriemodellen. Dat alle designers nu onder één dak zijn gebracht, zorgt voor veel efficiëntie.

Nieuw gebouw - nieuw designproces
Binnen de muren van dit gloednieuwe gebouw is een heel nieuw, innovatief designproces opgezet: ‘Digital Design Manufactory’. Deze nieuwe designwijze is een combinatie van traditioneel en modern; Audi werkt zowel met handgemaakte schaalmodellen als met de nieuwste CAD-technologie en 3D-visualisering. Waar Audi Design in het jaar 2000 nog uit tweehonderd medewerkers bestond, bestaat dit belangrijke bedrijfsonderdeel inmiddels uit ruim vierhonderd mensen. Het nieuw Design Centrum was dan ook hard nodig om het groeiende aantal uitdagende projecten tot een succes te kunnen blijven maken.


Marc Lichte (Audi's Head of Design)

Marc Lichte (Head of Design) op een Pre-Motion draaiplateau - geïnstalleerd op het dakterras van het Audi Design Centrum

Draaiplateaus ondersteunen de nieuwe designwijze
Audi’s designproces is op te delen in vijf fases: 1) portfoliofase, 2) eerste designfase, 3) conceptfase, 4) digitale designfase & 5) productieontwerpfase. In elke fase worden Pre-Motion autodraaiplateaus ingezet: zo helpen de draaiplateaus ontwerpers om Audi concept cars 360 graden te beoordelen en vorm te geven. De outdoor draaiplateaus op het dakterras van het designcentrum zijn uitgerust met speciale verwarmingselementen. Die verwarmingstechniek zorgt ervoor dat de draaischijven ook in de koude wintermaanden optimaal blijven functioneren.


Audi A7

Eerdere succesvolle samenwerkingen tussen Audi AG en Pre-Motion
Audi AG’s opdracht aan Pre-Motion om alle draaiplateaus met besturingssoftware voor het nieuwe designcentrum te leveren, volgde na een aantal eerdere draaiplateau- en besturingsprojecten rondom Audi’s fabriek in Ingolstadt. Die prettige samenwerkingen zorgden ervoor dat Audi en Pre-Motion dit uitdagende project voor het designcentrum beiden vol vertrouwen aan zijn gegaan.

Als autodraaiplateau fabrikant betrokken bij het hele bouwtraject
Pre-Motion heeft, vanaf opdracht tot oplevering, ruim 2,5 jaar gewerkt aan dit nieuwbouwtraject. Naast het leveren van de draaiplateaus in Audi’s testhallen, zijn wij ook betrokken geweest bij de intekening en realisatie van het bouwplan. Daarvoor werkten wij onder andere samen met internationale architecten en grote bouwfirma’s. Pre-Motion kijkt met plezier terug op het intensieve samenwerkingsproject. We voegen deze activiteiten dan ook vol trots toe aan onze referentielijst met werkzaamheden voor Audi AG.


Draaiplateau met Audi A7 op het dakterras

Innovatief designproces in het nieuwe Design Center


Meer informatie over product & toepassing