Photo-Motion autofotografie

Photo-Motion: de core business van Pre-Motion
De zoektocht van uw klanten naar een auto begint tegenwoordig meestal online. Consumenten maken steeds vaker vanachter hun laptop, tablet of smartphone een aankoopbeslissing voor een auto. Een up-to-date online aanbod, met mooie fotoseries van uw autovoorraad, is tegenwoordig onmisbaar.

Ook in de B2B autobranche willen klanten uw auto’s vooraf goed kunnen bekijken. U biedt uw klanten daarmee direct een extra service; professioneel beeldmateriaal willen zij vaak (her)gebruiken voor hun eigen online autopresentatie richting eindklanten.

Als reactie op de verschuiving richting online, willen autobedrijven hun fotografieproces (verder) optimaliseren. Vanuit onze rol als fabrikant van draaiplateaus, zijn wij al ruim 6 jaar nauw betrokken bij fotografie oplossingen in de autobranche. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij allerlei verschillende klanten van passend advies voorzien.

Ons aanbod van 360° fotografie draaiplateaus valt onder één productlijn voor slimme autofotografie: Photo-Motion oplossingen voor autofotografie.

Photo Motion car photography

 

DRIE PHOTO-MOTION OPLOSSINGEN

Flexibel uit te breiden autofotografie oplossingen
Uit ervaring blijkt dat elk autobedrijf bepaalde wensen en behoeften heeft op het gebied van autofotografie. Onze diverse klanten hebben bovendien uiteenlopende investeringsmogelijkheden. Daarom hebben wij de 3 bovenstaande Photo-Motion oplossingspakketten voor betere autofotografie samengesteld. Elke Photo-Motion oplossing bevat standaard een aantal componenten en is flexibel uit te breiden met (extra) opties. Wij gaan altijd uit van de basis: een stevig en stabiel draaiplateau.

1: Basisoplossing
Deze oplossing is interessant voor autobedrijven die een eerste stap willen zetten in het automatiseren van hun autofotografie proces. Pre-Motion installeert het draaiplateau; u draagt zelf zorg voor verdere inrichting van uw fotoruimte. Laat de draaischijf opbouwen in uw ruimte of verzinken in uw vloer.

2: Topoplossing
Deze uitgebreidere oplossing gaat meer in de richting van een complete fotoruimte. Pre-Motion installeert de draaischijf met daaromheen een verhoogde vloer. Veel van onze klanten kiezen daarbij voor 2 extra opties: fotowanden en 360º instelbare positioneerprogramma's (uit te breiden met PC-besturing!)

3: Totaaloplossing
Deze complete studiobox is interessant voor automotive bedrijven die hun autofotografieproces volledig willen automatiseren. Wij plaatsen een volautomatische photobox in uw ruimte, incl. belichting, camera-apparatuur en positionering. Dit vraagt vanzelfsprekend om een grotere investering dan onze Basisoplossing of Topoplossing.


Fotografie oplossing op maat
In samenwerking met onze uiteenlopende, internationale klanten, richten wij op allerlei locaties Photo-Motion ruimtes in. Wij leveren daarbij altijd de basis: een stevig en betrouwbaar autodraaiplateau. Elke klant heeft specifieke wensen en behoeften. U heeft daarom de mogelijkheid om uit de 4 Photo-Motion-componenten extra's te selecteren: opties die niet standaard bij de door u gekozen autofotografie oplossing horen.

Photo-Motion opties:

 • Autodraaiplateau: o.a. zwaardere belasting en een grotere diameter.
 • Bouwaccessoires: o.a. verhoogde vloer op maat, fotowanden en roldeur.
 • Fotografieaccessoires: o.a. verlichting en een camera(set).
 • Besturing & positionering: o.a. uitgebreide besturing en de Photo-Motion Manager.
 • Informeer gerust naar de mogelijkheden en kosten van deze extra's.


  VRAGEN


  Heeft u een vraag over onze Photo-Motion oplossingen voor autofotografie?

  Contact met Pre-Motion

  Veelgestelde vragen

  • Hoe groot en zwaar is het autodraaiplateau?
   Standaard gebruikt Pre-Motion een Ø 4,5 meter draaiplateau met een draagvermogen van 3000 kg. Op die diameter passen de meeste personenauto’s. De schijf kan groter, bijvoorbeeld wanneer u de draaischijf ook voor autopresentaties in uw showroom gebruikt. Voor bedrijfsauto's, campers en andere zware wagens wordt vaak gekozen voor de Ø 5 meter (of eventueel nóg groter).
  • Wat is een geschikte ruimte om foto’s te maken?
   Waar u op moet letten wanneer u een nieuwe ruimte binnen uw bedrijf of nieuwbouw locatie zoekt:

   1. Logische positionering: De ruimte moet handig gepositioneerd zijn in de routing. Zeker als u veel auto’s per dag wilt fotograferen, is dit erg belangrijk. Het is praktisch om de fotostudio in de nabijheid van de wasstraat/poetsafdeling te plaatsen.

   2. Handig in- en uitrijden: Er moeten geen belemmeringen zijn om snel in en uit te rijden. U wilt de auto immers zo snel mogelijk online zetten. In het flexibele 360 graden draaiprogramma voert u zelf eenvoudig de in- en uitrij positie van de auto in. Daardoor is het niet erg wanneer de oprijstand niet de juiste fotopositie is.

   3. Daglicht vermijden: Zorg dat u zoveel mogelijk zelf kunt bepalen hoe sterk de ruimte verlicht is. Pre-Motion kan u adviseren over de juiste belichting.

   4. Houd het praktisch: Creëer een achtergrond en een vloer die praktisch zijn voor dagelijks gebruik en mooi blijven binnen de “vuile omgeving” van een autobedrijf. Bijvoorbeeld een antraciete vloer.

   Meer tips voor autofotografie leest u in ons overzicht van tips & tricks voor het fotograferen van auto's.

  • Hoe creëer ik een geschikte fotoruimte met een draaiplateau?
   Wellicht heeft u al een ruimte waar u nu fotografeert en wilt u die verbeteren/uitbreiden met draaiplateau technieken. Er zijn 3 opties te onderscheiden:

   1. Nieuwbouw: U kiest voor ons basis draaiplateau. U neemt de plannen voor een fotoruimte op in de routing van uw gebouw. Een draaiplateau uitsparing van circa 15,5 cm wordt meegenomen in de ruwbouw, zodat het plateau in het beton verzinkt. Pre-Motion kan u helpen met de bouwtekening en het houtsjabloon met stalen RVS-ring om de uitsparing te realiseren.

   2. Vrije ruimte beschikbaar: U bouwt zelf een achterwand, u combineert de standaard wandelementen van Pre-Motion tot een U- of L-vormige wand, of Pre-Motion plaatst een complete studiobox in uw ruimte. Voor de fotobox heeft u een locatie nodig met minimaal 7 x 9 meter vrije ruimte, bijvoorbeeld in uw werkplaats.

   3. Bestaande fotoruimte of fotostudio: U heeft al een mooi ingerichte fotoruimte op uw terrein en wil de techniek van een draaiplateau toepassen. Kies voor ons basis draaiplateau of onze draaischijf met bouwaccessoires (bijvoorbeeld een verhoogde vloer met oprijrand). Bij de laatstgenoemde autofotografie oplossing rijdt u, dankzij de schuine oprijrand, uw auto's eenvoudig op het 15 cm hoge draaiplateau.

  • Welke besturing en positionering heb ik nodig?

   Het plateau is standaard uitgerust met basis besturing: een bedieningspaneel met de knoppen start, stop, links, rechts en een snelheidsregelaar. Het draaiplateau kan ook continu op gewenste snelheid draaien voor 360 graden video's.

   Met de optionele uitgebreide 360 graden positionering kunt u het draaiplateau nauwkeurig laten stoppen op vooraf ingestelde posities (maximaal 15 stops). Op die manier maakt u gemakkelijk mooie fotoseries. Via het touch panel kunt u draaiprogramma’s op graden nauwkeurig aanmaken.

   Deze uitgebreide positionering is ook verkrijgbaar met maximaal 36 stops en camera-aansturing. De foto's worden dan volledig automatisch gemaakt. Nagenoeg alle Nikon en Canon fotocamera’s zijn compatible met onze besturingssoftware. Informeer gerust of dit ook voor uw camera geldt.

   Onze optionele Photo-Motion Manager biedt nog meer mogelijkheden. Via een PC met bijbehorende software stuurt u het draaiplateau, uw camera('s) en de verlichting aan. Uw autofoto's worden samen met de interieurfoto's automatisch opgeslagen en georganiseerd in het fotomapje van het door u ingevoerde autokenmerk. U maakt daarnaast eenvoudig exportprofielen aan voor de verschillende online platforms waarop u de auto wilt adverteren. Bijvoorbeeld: 8 foto's voor Autoscout, 6 foto's voor Marktplaats, 12 foto's voor uw eigen website én foto's voor uw 360°- of 3D-animatie. Met 1 druk op de knop staat uw auto online!

  • Zijn de foto’s direct gereed voor het web?
   U kunt de geschoten fotoseries van auto's gebruiken als goede basis voor uw fotosysteem. Voeg aan de exterieurfoto's nog een aantal interieurfoto's toe.

   Met de Photo-Motion Manager (PC-besturing met software) kunt u gemakkelijk exportprofielen aanmaken voor de online platforms waarop u de fotoseries wil plaatsen. Dit bespaart u tijd; uw foto's zijn meteen georganiseerd en kunnen met 1 druk op de knop online.

  • Welke partijen heb ik nodig voor professionele autofotografie? En met wie start ik?
   Het ligt wellicht niet voor de hand om te starten met een fabrikant van draaiplateaus. Een stabiel en goed draaiplateau is echter wel de basis waar alles in de toekomst om (en op) draait. Het is zaak dat het draaiplateau stabiel, bedrijfszeker en geschikt is om te positioneren. Het draaiplateau moet mee kunnen groeien met software ontwikkelingen in de toekomst.

   Vaak onderschat men de kracht die het vergt om dagelijks een zwaar product als een auto veelvuldig te laten stoppen en starten tijdens een fotosessie. Een duurzaam en nagenoeg onderhoudsvrij draaiplateau is hiervoor noodzakelijk.

   Het concept draait alleen met een goede basis! Wij zien in deze snel groeiende markt veel partijen opstaan die vanuit hun specialisme (fotostudiobouw, fotografie, verlichting of 360° software) draaiplateaus gaan verkopen. Zij zijn zeker waardevol. Let er echter goed op dat het draaiplateau dat zij aanbieden bedrijfszeker en toekomstgericht is. De verschillen in duurzaamheid, besturing en bedrijfszekerheid zijn enorm.

   Op zoek naar een complete fotostudio? Wij bieden een totaaloplossing voor autofotografie aan!

  • Wat kan draaiplateau fabrikant Pre-Motion voor mijn bedrijf betekenen?
   Onze specialiteit is het produceren van hoogwaardige draaiplateaus met diverse positioneringsmogelijkheden. Sinds 2008 installeren wij draaiplatforms voor uiteenlopende klanten. Vanuit de rol als fabrikant van draaiplateaus voor autofabrikanten en autobeurzen zijn wij sinds 2011 betrokken bij het fotograferen en videograferen van auto's. Wij hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met grote én kleine automotive partijen.

   Pre-Motion ziet de behoefte aan professionele fotoseries van auto's alsmaar groeien. Inmiddels hebben wij allerlei bouwsituaties meegemaakt. Om die reden kunnen wij onze uiteenlopende klanten goed en op maat adviseren en een passende oplossing bieden.

   Pre-Motion biedt een complete studio box inclusief verlichting en camera’s aan. Gaat u zelf aan de slag om een fotoruimte in te richten? Informeer gerust naar onze bouwaccessoires, zoals een passende verhoogde vloer en wandelementen. Deze kunnen u of uw aannemer helpen om gemakkelijk een fotoruimte te realiseren. Naast de inbreng van onze eigen ervaring, raden wij onze klanten altijd aan om goed te luisteren naar hun (lokale) fotograaf en belichtingsexpert.