Draaipodia voor creatieve tv- en videoproducties

De decors van diverse TV-programma's staan op 1 draaipodium met een scheidingswand ertussen. Bijvoorbeeld de TV-studio van Hallo Nederland en Tijd voor Max.

Dankzij een draaiplatform van Pre-Motion wordt het dagelijks op- en afbouwen van decors overbodig. Met één druk op de knop draait het juiste decor de opnamestudio in. De camera's en de belichting kunnen gewoon blijven staan. Een draaipodium is dus praktisch én tijdbesparend.


Motor draaiplateau op een filmset

Creatief

Draaipodia bieden veel creatieve mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor een promotievideo of reclamefilmpje van uw product. Beweging geeft fantastische video-effecten. Stelt u zich eens voor wat u met een draaipodium zou kunnen doen...

Een levendige liveshow creëren waarbij het decor snel moet wisselen? Deel de draaischijf op in 2, 3 of 4 delen door scheidingswanden te plaatsen. U laat steeds slechts één deel zien aan het publiek. Hierdoor kunt u de overige decors achter de bühne snel aanpassen.

Praktisch

 • Eenvoudig op afstand te bedienen
 • Positioneren op de graad nauwkeurig
 • Te huur voor videoprojecten en promoties


Elektrische draaiplateaus 4
Bekijk alle 4 foto's
Wanneer u een klein object of één persoon wilt filmen, is een klein draaiplateau erg geschikt.
Bekijk project van:
Bekijk elektrische draaischijven
Middelgrote draaiplateaus 4
Bekijk alle 4 foto's
Voor het ronddraaien van middelgrote objecten heeft Pre-Motion diverse draaiplateaus te koop en te huur.
Voorbeeld projecten:
Bekijk medium draaiplateaus
Draaiende studio's 5
Bekijk alle 5 foto's
Met een grote draaischijf kunt u een compleet decor laten draaien. Kies zelf uw afmeting (Ø 2 m tot Ø 8 m).
Bekijk project van:
Bekijk grote draaipodiums


Elektrisch draaiplateau voor intro TV-programma

Koop of huur

De meeste draaiplateaus zijn zowel te koop als te huur. Huren is al mogelijk vanaf 1 dag. Wij zorgen indien gewenst voor het transport en de installatie.

Eigen fabricage

Pre-Motion ontwerpt en fabriceert alle draaischijven in eigen huis. Nieuwsgierig hoe dat gaat? Lees meer over fabricage door Pre-Motion.

HULP NODIG?

Een draaipodium kiezen kan best lastig zijn. Wij adviseren u graag.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

 • Maakt Pre-Motion het draaiplateau zelf?
  Ja, wij ontwikkelen en bouwen de draaiplateaus in eigen werkplaats in Veenendaal. Levering en installatie wordt ook door Pre-Motion verzorgd. Onze specialiteit is het produceren van hoogwaardige draaiplateaus met diverse positioneringsmogelijkheden. Wij werken graag samen met uw architect of interieurbouwer om tot een mooi geheel te komen.
 • Zijn de draaiplateaus alleen te koop of ook te huur?
  Alle draaiplateaus zijn te koop. Diverse modellen draaipodiums zijn ook te huur. U huurt een draaipodium al vanaf 1 dag.

  U kunt de gewenste huurperiode in dagen of weken opgeven, afhankelijk van het door u gekozen product. Neem telefonisch of per mail contact op om te controleren of het draaipodium op de door u gewenste huurdata nog beschikbaar is.

 • Wat kost een draaipodium?
  De prijs is afhankelijk van allerlei factoren, waaronder de grootte, afwerking, besturing en plaatsing van het draaiplateau. Wij kunnen een prijsindicatie geven wanneer u de gewenste diameter, het te presenteren product en eventuele besturingsopties aan ons doorgeeft.

  Voor kleine draaiplateaus en medium draaiplateaus hanteren wij vaste prijzen. U kunt deze producten op onze website naar eigen wens samenstellen. De prijs is afhankelijk van de opties die u kiest.

 • Hoe wordt een draaipodium geïnstalleerd?
  U kunt het draaiplateau laten inbouwen of opbouwen in uw ruimte. Pre-Motion installeert het gehuurde of gekochte systeem voor u. Het is belangrijk dat u zorgt voor stroomaansluiting. Voor plaatsing van het draaiplateau moet uw vloer helemaal vlak zijn.

  In overleg kunt u het draaipodium zelf op- en afbouwen. Dat is met name interessant voor klanten die een mobiel draaiplateau kopen of huren, of voor klanten buiten Europa. Wij geven u uitleg en eventueel een installatietraining.

  Neemt u de plannen voor een draaiplateau mee in routing van uw nieuwe gebouw? Dan kunt u het plateau in uw vloer laten verzinken. Pre-Motion kan helpen met de bouwtekening. Wij kunnen een sjabloon en RVS-rand beschikbaar stellen voor het creëren van een exact ronde uitsparing in uw vloer.

 • Wat heeft Pre-Motion te bieden ten opzichte van andere leveranciers?
  Pre-Motion beschikt over een zeer uitgebreid assortiment verkoop en verhuur draaiplateaus. Onze draaischijven zijn van uitstekende kwaliteit en gemaakt om jarenlang te draaien: een optimale prijs-kwaliteitverhouding. U koopt bij Pre-Motion direct bij de ontwerper en fabrikant van het product. Dat biedt voordelen; wij kunnen het draaiplateau afstemmen op uw wensen.

"Filmmaking is a miracle of collaboration."

James McAvoy - Scottish actor