Investeren in 360 graden autofotografie loont

Uw autofotografie professionaliseren vraagt om een flinke investering. De kosten van een draaiplateau zijn afhankelijk van de opties en mogelijkheden die u wenst. U moet echter rekenen op een minimale investering van 15.000 euro. Als u daarbij de fotoruimte nog moet inrichten, verdubbelt dat investeringsbedrag al snel. Gelukkig levert het u uiteindelijk een fikse besparing op. Een autodraaiplateau biedt u gemak en tijdbesparing op korte termijn. Daarnaast zorgt het voor hogere omzet en meer winst op lange termijn.

Uw kosten voor autofotografie verlagen
Met een autodraaiplateau is het maken van autofoto's niet langer een tijdrovende klus. Dankzij de slimme besturingssoftware en positioneringssoftware van Pre-Motion, maakt u binnen no-time 360 graden foto's en video's. Dankzij een gestandaardiseerd autofotografie proces kan iedereen kwalitatief hoogwaardige autofoto's maken, zoals alleen een professionele autofotograaf dat normaal gesproken kan.

Lees meer over de mogelijkheden van 360 graden autofotografie met een auto draaiplateau.

Uw omzet en winst vergroten
Professionele fotoseries vergroten de kwaliteit van uw online autopresentatie aanzienlijk. In de praktijk blijkt dat auto's die er online aantrekkelijker uitzien dan die van uw concurrenten, vaker verkocht worden. Een professionele autopresentatie zorgt daarnaast voor meer showroom bezoekers. Dat heeft een positieve impact op de omloopsnelheid van uw autovoorraad.


Onnodige "stakosten" voorkomen

Een auto staat gemiddeld 20 dagen bij een autobedrijf voordat de autofoto's online komen; een occasion komt het bedrijf binnen, waarna het remarketingproces start: inname - controleren - poetsen - fotograferen - foto's online.

Inventarisatie bij onze klanten leert ons dat de dagelijkse stakosten van een auto ca. € 7,00 bedragen. Een fotoruimte die altijd beschikbaar is en handig in de routing ligt, kan helpen om die lange statijd van 20 dagen flink in te korten. Door procesoptimalisatie kan een bedrijf het fotografieproces aanzienlijk versnellen en zo het remarketingproces van 20 dagen terugbrengen naar slechts 5 dagen. Op die manier bespaart u 15 dagen aan onnodige stakosten per auto!

15 dagen x € 7,00 per dag = € 105,- winst per auto door onnodige stakosten te voorkomen. Bij 1000 auto’s per jaar, bespaart een autobedrijf dus € 105.000,-. Deze besparing is enkel het gevolg van het efficiënter inrichten van het autofotografieproces. Daarbij komt dan nog de tijd- én geldbesparing als gevolg van sneller fotograferen. Zie daarvoor het rekenvoorbeeld hieronder.


Terugverdienperiode berekenen
Gaat u voor de Basisoplossing, voor een uitgebreidere Topoplossing of voor onze volautomatische fotostudio? De terugverdienperiode van een autodraaiplateau is afhankelijk het aantal auto's dat u per jaar omzet. Ook uw gemiddelde nettowinst per auto en arbeidskosten zijn van invloed op de rentabiliteit van een autodraaiplateau.

Rekenvoorbeeld

Stel: uw autobedrijf fotografeert gemiddeld 1000 auto’s per jaar. U kiest voor een autodraaiplateau van Pre-Motion om snel mooie foto’s van uw autovoorraad te kunnen maken. De totale investering in uw fotoruimte bedraagt 45 duizend euro. De afschrijving van uw fotoruimte over 5 jaar bedraagt: € 45.000 / 5 jaar = € 9.000,- per jaar. Bij 1000 auto’s komt dat neer op € 9,00 afschrijvingskosten per auto.

Als gevolg van de automatisering van uw autofotografie proces, kunt u voortaan met gemak 10 minuten besparen per auto. 1000 auto’s x 10 minuten = 166 uur tijdsbesparing. Ervan uitgaande dat een werknemer die de foto’s maakt u 30 euro per uur kost, bespaart u in totaal 166 uur x € 30 = € 4980,-. Dat komt neer op € 4980 / 1000 auto’s = € 4,89 besparing per auto.

Uiteindelijk bedragen de werkelijke kosten van uw investering in autofotografie: € 9,00 - € 4,89 = € 4,11 per auto. Voor die prijs creëert u een professionele online autopresentatie, waarmee u een voorsprong krijgt op uw concurrentie. Bij 1000 auto’s, bespaart een autobedrijf daarbij zo'n € 105.000,- per jaar aan onnodige stakosten. De totale investering verdient zichzelf dus, mede dankzij het voorkomen van onnodige stadagen, binnen een jaar terug. Daarnaast heeft u onder andere de volgende voordelen van uw investering in autofotografie:

 • U bent voorbereid op de toekomst, waar professionele online autopresentaties steeds bepalender worden voor uw verkoopsuccessen.
 • U maakt snel meer exterieurfoto’s per auto en, indien gewenst, ook 360 graden beeldmateriaal van uw wagenpark.
 • U kunt uitbreiden naar 3D autopresentaties voor het web.

 • Vrijblijvend advies aanvragen
  Wilt u weten hoe lang het duurt voordat u uw investering in betere autofotografie heeft terugverdiend? Neem dan gerust contact op met onze Pre-Motion 360° Studios specialisten. Wij kunnen de mogelijkheden samen met u bekijken. Op basis van uw persoonlijke situatie maken wij een inschatting van de (financiële) gevolgen van een autodraaiplateau voor uw autobedrijf.

  Lees meer over onze Pre-Motion 360° oplossingen voor autofotografie.

   


  VRAGEN?


  Wij helpen u graag om de kosten en baten van een autodraaiplateau overzichtelijk te krijgen.


  Neem contact op