Draaiplateau voor 360º autofotografie

Verbeter uw online autopresentatie
Uw klanten beginnen hun zoektocht naar een auto tegenwoordig online. Internet is daardoor uw belangrijkste showroom geworden. Op foto’s van goed gefotografeerde auto's klikken websitebezoekers vaker. Dit biedt kansen om uw verkoop te vergroten. Professionele foto's maken is echter tijdrovend...

Een auto draaiplateau helpt bij het maken van betere foto’s en 360° animaties
 • Uw auto's staan binnen no-time online.
 • Fotoseries zijn eenduidig, tegen een rustige achtergrond.
 • Online kijkers worden vaker betalende klanten.
 • 360° rendering en 3D presentaties zijn voortaan ook mogelijk.
 • Weersinvloeden hebben geen vat op uw foto's dankzij een indoor fotoruimte.


360 graden autofotografie met een draaiplateau

Hoe werkt een draaiplateau voor autofotografie?

U creëert een ruimte met rustige achtergrond en goede belichting. Heeft u daarbij hulp nodig? Pre-Motion biedt passende oplossingen.

Aan de slag:

 • Stap 1: Rijd de auto op het plateau en kies het aantal posities per 360º draai.
 • Stap 2: Maak volautomatisch of handmatig een foto bij iedere stop.
 • Stap 3: Schiet nog een aantal interieurfoto’s.
 • Stap 4: Klaar! Het draaiplateau is gereed voor een nieuwe fotosessie.
 • Stap 5: Via de optionele Photo-Motion Software maakt u gemakkelijk fotomappen aan voor uw website en de verschillende platforms waarop u de auto adverteert.


Pre-Motion biedt drie oplossingen

Zoekt u een fotografie-oplossing voor uw onderneming? Het draait u dan natuurlijk om het eindresultaat: foto’s waarop uw auto aantrekkelijk en realistisch gepresenteerd worden. Om dat te bereiken heeft u een geschikte fotoruimte nodig. Bij de inrichting van die ruimte komt nog wel het een en ander kijken.

Vanuit onze rol als Nederlandse fabrikant van autodraaiplateaus bieden wij 3 fotografie-oplossingen om uw fotoruimte praktisch in te richten. Daarmee legt u de basis voor uitstekend beeldmateriaal. U heeft de keuze uit enkel een autodraaiplateau (incl. besturing), een praktisch ingerichte fotohoek of een volledig automatische studiobox.

Veelgestelde vragen
Voor welk formaat autodraaiplateau moet ik gaan? Kies ik voor inbouw of opbouw van het draaiplateau? Welke besturing heb ik nodig?

Bekijk voor antwoorden op bovenstaande vragen onze autofotografie FAQ onderaan deze pagina. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op voor advies op maat.

Pre-Motion 360° Studios

Onze Pre-Motion 360° autofotografie oplossingen bieden u de mogelijkheid om extra opties te selecteren, zoals bouwaccessoires, uitgebreide draaiplateau besturing en foto management. Daardoor kunt u een autofotografie oplossing perfect afstemmen op uw wensen en behoeften.

Wij nemen u graag stap voor stap mee door de mogelijkheden van onze Pre-Motion 360° autofotografie oplossingen.

Video installatie autodraaiplateau


Voor wie is een autofotografie draaiplateau interessant?

Autobedrijven 6
Bekijk alle 6 foto's
Professionele fotoseries vergroten de verkoopaantallen van autodealers. Online kijkers worden vaker betalende klanten!
Bekijk project van:
Autogroothandelaren & leasemaatschappijen 4
Bekijk alle 4 foto's
Met een draaiplateau kan uw autobedrijf veel meer auto’s per dag fotograferen. Dat levert u een flinke tijdsbesparing én kostenbesparing op.
Bekijk project van:
Classic car specialisten 5
Bekijk alle 5 foto's
Als liefhebber of verkoper van klassiekers en andere specials weet u: waardevolle auto’s verdienen mooie 360 graden foto’s!
Bekijk project van:
Autoherstelbedrijven 7
Bekijk alle 7 foto's
Met een draaiplateau kunnen autoschade herstelbedrijven en reconditioneringsbedrijven hun dealers ontzorgen en extra service bieden.
Bekijk project van:
Fotostudio specialisten 7
Bekijk alle 7 foto's
Voor 360 graden fotostudio specialisten in de autobranche is een autodraaiplateau tegenwoordig onmisbaar. Wij werken graag met u samen!
Bekijk project van:
Car design centers 4
Bekijk alle 4 foto's
Autodraaiplateaus in hightech designstudio’s en fotostudio’s bieden autofabrikanten belangrijke ondersteuning tijdens het designproces.
Bekijk project van:


HULP NODIG?

Een autodraaiplateau uitkiezen, kan best lastig zijn. Wij adviseren u graag.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

 • Hoe groot en zwaar is het autodraaiplateau?
  Standaard gebruikt Pre-Motion een Ø 4,5 meter draaiplateau met een draagvermogen van 3000 kg. Op die diameter passen de meeste personenauto’s. De schijf kan groter, bijvoorbeeld wanneer u de draaischijf ook voor autopresentaties in uw showroom gebruikt. Voor bedrijfsauto's, campers en andere zware wagens wordt vaak gekozen voor de Ø 5 meter (of eventueel nóg groter).
 • Wat is een geschikte ruimte om foto’s te maken?
  Waar u op moet letten wanneer u een nieuwe ruimte binnen uw bedrijf of nieuwbouw locatie zoekt:

  1. Logische positionering: De ruimte moet handig gepositioneerd zijn in de routing. Zeker als u veel auto’s per dag wilt fotograferen, is dit erg belangrijk. Het is praktisch om de fotostudio in de nabijheid van de wasstraat/poetsafdeling te plaatsen.

  2. Handig in- en uitrijden: Er moeten geen belemmeringen zijn om snel in en uit te rijden. U wilt de auto immers zo snel mogelijk online zetten. In het flexibele 360 graden draaiprogramma voert u zelf eenvoudig de in- en uitrij positie van de auto in. Daardoor is het niet erg wanneer de oprijstand niet de juiste fotopositie is.

  3. Daglicht vermijden: Zorg dat u zoveel mogelijk zelf kunt bepalen hoe sterk de ruimte verlicht is. Pre-Motion kan u adviseren over de juiste belichting.

  4. Houd het praktisch: Creëer een achtergrond en een vloer die praktisch zijn voor dagelijks gebruik en mooi blijven binnen de “vuile omgeving” van een autobedrijf. Bijvoorbeeld een antraciete vloer.

  Meer tips voor autofotografie leest u in ons overzicht van tips & tricks voor het fotograferen van auto's.

 • Hoe creëer ik een geschikte fotoruimte met een draaiplateau?
  Wellicht heeft u al een ruimte waar u nu fotografeert en wilt u die verbeteren/uitbreiden met draaiplateau technieken. Er zijn 3 opties te onderscheiden:

  1. Nieuwbouw: U kiest voor ons basis draaiplateau. U neemt de plannen voor een fotoruimte op in de routing van uw gebouw. Een draaiplateau uitsparing van circa 15,5 cm wordt meegenomen in de ruwbouw, zodat het plateau in het beton verzinkt. Pre-Motion kan u helpen met de bouwtekening en het houtsjabloon met stalen RVS-ring om de uitsparing te realiseren.

  2. Vrije ruimte beschikbaar: U bouwt zelf een achterwand, u combineert de standaard wandelementen van Pre-Motion tot een U- of L-vormige wand, of Pre-Motion plaatst een complete studiobox in uw ruimte. Voor de fotobox heeft u een locatie nodig met minimaal 7 x 9 meter vrije ruimte, bijvoorbeeld in uw werkplaats.

  3. Bestaande fotoruimte of fotostudio: U heeft al een mooi ingerichte fotoruimte op uw terrein en wil de techniek van een draaiplateau toepassen. Kies voor ons basis draaiplateau of onze draaischijf met bouwaccessoires (bijvoorbeeld een verhoogde vloer met oprijrand). Bij de laatstgenoemde autofotografie oplossing rijdt u, dankzij de schuine oprijrand, uw auto's eenvoudig op het 15 cm hoge draaiplateau.

 • Welke besturing en positionering heb ik nodig?

  Het plateau is standaard uitgerust met basis besturing: een bedieningspaneel met de knoppen start, stop, links, rechts en een snelheidsregelaar. Het draaiplateau kan ook continu op gewenste snelheid draaien voor 360 graden video's.

  Met de optionele uitgebreide 360 graden positionering kunt u het draaiplateau nauwkeurig laten stoppen op vooraf ingestelde posities (maximaal 15 stops). Op die manier maakt u gemakkelijk mooie fotoseries. Via het touch panel kunt u draaiprogramma’s op graden nauwkeurig aanmaken.

  Deze uitgebreide positionering is ook verkrijgbaar met maximaal 36 stops en camera-aansturing. De foto's worden dan volledig automatisch gemaakt. Nagenoeg alle Nikon en Canon fotocamera’s zijn compatible met onze besturingssoftware. Informeer gerust of dit ook voor uw camera geldt.

  Onze optionele Photo-Motion Manager biedt nog meer mogelijkheden. Via een PC met bijbehorende software stuurt u het draaiplateau, uw camera('s) en de verlichting aan. Uw autofoto's worden samen met de interieurfoto's automatisch opgeslagen en georganiseerd in het fotomapje van het door u ingevoerde autokenmerk. U maakt daarnaast eenvoudig exportprofielen aan voor de verschillende online platforms waarop u de auto wilt adverteren. Bijvoorbeeld: 8 foto's voor Autoscout, 6 foto's voor Marktplaats, 12 foto's voor uw eigen website én foto's voor uw 360°- of 3D-animatie. Met 1 druk op de knop staat uw auto online!

 • Zijn de foto’s direct gereed voor het web?
  U kunt de geschoten fotoseries van auto's gebruiken als goede basis voor uw fotosysteem. Voeg aan de exterieurfoto's nog een aantal interieurfoto's toe.

  Met de Photo-Motion Manager (PC-besturing met software) kunt u gemakkelijk exportprofielen aanmaken voor de online platforms waarop u de fotoseries wil plaatsen. Dit bespaart u tijd; uw foto's zijn meteen georganiseerd en kunnen met 1 druk op de knop online.

 • Welke partijen heb ik nodig voor professionele autofotografie? En met wie start ik?
  Het ligt wellicht niet voor de hand om te starten met een fabrikant van draaiplateaus. Een stabiel en goed draaiplateau is echter wel de basis waar alles in de toekomst om (en op) draait. Het is zaak dat het draaiplateau stabiel, bedrijfszeker en geschikt is om te positioneren. Het draaiplateau moet mee kunnen groeien met software ontwikkelingen in de toekomst.

  Vaak onderschat men de kracht die het vergt om dagelijks een zwaar product als een auto veelvuldig te laten stoppen en starten tijdens een fotosessie. Een duurzaam en nagenoeg onderhoudsvrij draaiplateau is hiervoor noodzakelijk.

  Het concept draait alleen met een goede basis! Wij zien in deze snel groeiende markt veel partijen opstaan die vanuit hun specialisme (fotostudiobouw, fotografie, verlichting of 360° software) draaiplateaus gaan verkopen. Zij zijn zeker waardevol. Let er echter goed op dat het draaiplateau dat zij aanbieden bedrijfszeker en toekomstgericht is. De verschillen in duurzaamheid, besturing en bedrijfszekerheid zijn enorm.

  Op zoek naar een complete fotostudio? Wij bieden een totaaloplossing voor autofotografie aan!

 • Wat kan draaiplateau fabrikant Pre-Motion voor mijn bedrijf betekenen?
  Onze specialiteit is het produceren van hoogwaardige draaiplateaus met diverse positioneringsmogelijkheden. Sinds 2008 installeren wij draaiplatforms voor uiteenlopende klanten. Vanuit de rol als fabrikant van draaiplateaus voor autofabrikanten en autobeurzen zijn wij sinds 2011 betrokken bij het fotograferen en videograferen van auto's. Wij hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met grote én kleine automotive partijen.

  Pre-Motion ziet de behoefte aan professionele fotoseries van auto's alsmaar groeien. Inmiddels hebben wij allerlei bouwsituaties meegemaakt. Om die reden kunnen wij onze uiteenlopende klanten goed en op maat adviseren en een passende oplossing bieden.

  Pre-Motion biedt een complete studio box inclusief verlichting en camera’s aan. Gaat u zelf aan de slag om een fotoruimte in te richten? Informeer gerust naar onze bouwaccessoires, zoals een passende verhoogde vloer en wandelementen. Deze kunnen u of uw aannemer helpen om gemakkelijk een fotoruimte te realiseren. Naast de inbreng van onze eigen ervaring, raden wij onze klanten altijd aan om goed te luisteren naar hun (lokale) fotograaf en belichtingsexpert.

 

Onze ervaring met draaiplateaus voor autofotografie

Google Maps draaiplateau autofotografie projecten Pre-Motion