Over Pre-Motion

Creatieve makers en adviseurs met passie voor techniek & beweging
Pre-Motion is een platte organisatie. Daardoor zijn korte lijnen mogelijk. Ons team bestaat uit enthousiaste mensen met kennis van techniek en verkoop. We weten de ins & outs van onze producten én voelen haarfijn aan hoe bewegende productpresentaties bijdragen aan marketing en sales doelstellingen. Wij zijn technische ontwerpers, creatieve makers en behulpzame adviseurs met een no-nonsense houding.

Pieter Koning
Pieter Koning
Directie
Jan Willem Mauritz
Jan Willem Mauritz
Directie
Frauke Hielscher
Frauke Hielscher
Verkoop Binnendienst
Carole Konings
Carole Konings
Verkoop Binnendienst
Peter MacLean
Peter MacLean
Verkoop Binnendienst
Denny Benschop
Denny Benschop
Design & Engineering
Niels Jacobs
Niels Jacobs
Junior Product Engineer
Niels Koning
Niels Koning
Werkvoorbereiding
Jasper ten Have
Jasper ten Have
Werkvoorbereiding
Bart Hoogmoed
Bart Hoogmoed
Operations Manager
Kim Werkmann
Kim Werkmann
Projectplanner
Sander van der Heijden
Sander van der Heijden
Marketeer
Arne van Malsen
Arne van Malsen
Productie & Installatie
Marco de Vries
Marco de Vries
Productie & Installatie
Jan Roelofs
Jan Roelofs
Productie & Installatie
Maarten Schimmel
Maarten Schimmel
Productie & Installatie
Ruben Pekkeriet
Ruben Pekkeriet
Productie & Installatie
Rob van Kooten
Rob van Kooten
Productie & Installatie
Youri Mosterd
Youri Mosterd
Productie & Installatie

Pre-Motion - Terug naar het begin (2004)


2018: Installatie van draaiplateau #100

Voor dit jaar staan er al allerlei leuke, internationale samenwerkingen op de planning: van jaarlijks terugkerende verhuurklussen, tot de bouw van complete fotostudio’s bij diverse klanten voor autofotografie én productfotografie.

Dit jaar verwacht Pre-Motion bovendien het honderdste (!) draaiplateau te installeren. Plaatsen we die in Nederland, België, Duitsland… of misschien wel verder van huis?


2017: Start hechte samenwerking & een nieuwe website

Om te voldoen aan de groeiende vraag naar fotografie-oplossingen, zoekt Pre-Motion een geschikte partner voor (door)ontwikkeling van revolutionaire fotografiesoftware. In samenwerking met IT-partner MyBit komt Photo-Motion tot stand, waardoor hardware en software naadloos op elkaar aansluiten.

Aan het begin van 2017 wordt de nieuwe Nederlandse website gelanceerd. Onze klanten kunnen voortaan gemakkelijk online producten samenstellen, orders plaatsen of offertes opvragen. De nieuwe website wordt in de maanden daarna nauwkeurig vertaald, waardoor eind 2017 ook de Duitse, Engelse en Franse websites online kunnen.

Wat vindt u van onze vernieuwde website? Wij staan open voor alle feedback! Laat het ons weten via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@pre-motion.nl.


2016: Van 8 naar 13 vaste medewerkers

Het groeiende aantal aanvragen zorgt voor uitbreiding van het Binnendienst-team. Daarnaast komen er in de werkplaats een aantal leergierige technici bij.

Voor opslag van de vele verhuursystemen wordt extra bedrijfsruimte georganiseerd. Daardoor is er weer meer beweegruimte in de werkplaats voor het fabriceren en opbouwen van verkoopsystemen.


2015: Grote draaiplateau projecten

Opnieuw een belangrijke mijlpaal: Pre-Motion krijgt van een vooraanstaande (Duitse) klant in de automotive branche een unieke opdracht. Deze grote order zorgt voor uitdagingen op het gebied van planning en organisatie; het ‘normale werk’ gaat immers gewoon door.


2014: Nieuwe expertises & nieuwe EU-landen

Pre-Motion werkt voor het eerst mee aan de levering van een complete studio voor autofotografie. Een leuk project waarbij veel nieuwe kennis wordt opgedaan. Ook wordt het eerste draaiplateau in Oostenrijk geïnstalleerd (Technisch Museum, Wenen). Onze technici moeten steeds vaker én verder de grens over!


2012: Standaardisering van producten

Door focus aan te brengen in de productlijnen van Draaiplateaus & Presentatiebanden ontstaat een steeds concreter productaanbod.

Mijlpaal: het eerste draaiplateau voor autofotografie wordt geïnstalleerd bij een Nederlands autoschadeherstelbedrijf. Het is de start van een primaire business unit van Pre-Motion.


2010: Verhuizing van Veenendaal naar Ede

Door het groeiende aantal projecten hebben we behoefte aan een grotere werkplaats. We verhuizen daarom naar een nieuw industrieterrein in Ede. In het nieuwe pand is ruimte voor meerdere kantoorplekken en een mooie showroom.

In de grote werkplaats van het nieuwe bedrijfspand ontwikkelen we eind 2010 een maatwerk lopende bandsysteem voor Google Android. De display wordt gebruikt tijdens het Mobile World Congress 2011 in Barcelona. Het prestigieuze maatwerkproject is uiteindelijk de eerste versie van Pre-Motions Catwalker Single Lane: een presentatiesysteem dat jaren later nog steeds veel verhuurd en verkocht wordt.


2009: Introductie van een nieuwe productgroep

Na een complex ontwikkeltraject produceert Pre-Motion het eerste draaiplateau; daar is zowel in Nederland als Duitsland veel vraag naar. Maar hoe verenig je twee productgroepen die in eerste instantie weinig op elkaar lijken?

Uiteindelijk blijkt een simpel &-teken (ampersand) tussen de productgroepen de oplossing. Onze ondertitel is vanaf nu: “Draaiplateaus & Presentatiebanden”.


2007: Groeiende Duitse markt

Op Duitse beurzen blijken de bewegende presentatiesystemen een ware hit. Van onze oosterburen krijgen wij dan ook steeds vaker klantaanvragen en opdrachten. Ook veel Nederlandse bedrijven tonen interesse in het huren of aanschaffen van een presentatiesysteem, maar hebben daarvoor vaak minder budget beschikbaar.


2006: Technische systemen in een designjasje

Door technische presentatiesystemen een strak design te geven, weet Pre-Motion zich te onderscheiden. Het aantal huuraanvragen stijgt snel; de luxe uitstraling van de lopende bandsystemen spreekt veel beursstandbouwers en cateraars aan.

De eerste verkoopprojecten lopen uiteen van compacte bewegende displays in winkeletalages, tot aan lange sushi-bandsystemen in restaurants.


2005: Het prille begin van een lange samenwerking

Via via komt Pieter Koning in contact met Heimen Quik: een Brabantse ondernemer die zo mogelijk nóg enthousiaster is over de bewegende aandachtstrekkers dan Pieter zelf. Samen richten zij Pre-Motion Presentation Systems B.V. op.


2004: Geïnspireerd door Japanse bewegingstechniek

Wanneer zijn gezinsleden zich in een familierestaurant tegoed doen aan alle gerechtjes die voorbij komen op een sushiband, krijgt Pieter Koning een ingeving. Hij krabbelt vlug zijn ideeën op een servetje.

Geïnspireerd door de Japanse manier van sushi presenteren, start Pieter thuis met het schetsen van een presentatieband voor hapjes en andere kleine producten.