Efficiënter werken met een slim draaiplateau

Draaiplateaus handig toepassen in uw productieproces
Draaiplateaus zijn stevig, duurzaam en overal toe te passen. Bijvoorbeeld in uw werkplaats, fabriekshal of testruimte. Een draaiend plateau biedt verrassende oplossingen waardoor uw productieproces vereenvoudigt. Het neemt belemmeringen tijdens dagelijkse werkzaamheden weg en zorgt voor tijdwinst.

Uitbreiden met extra opties
Pre-Motion biedt draaiplateaus aan met allerlei extra opties. Mogelijkheden zijn onder andere: een meedraaiend stroompunt, instelbare draaisnelheden, uitgebreide besturingsopties, liftmechanismen, kantelmechanismen en waterbestendige motoren.


Voor ieder probleem een draaiende oplossing

Verrassende

Draaiplateaus bewegen zware objecten moeiteloos rond. Een draaiende vloer is bovendien exact te positioneren. Met slimme positioneringssoftware van Pre-Motion programmeert u stopposities tot op de graad nauwkeurig.

Oplossingen

 • Efficiënter werken
 • Tijd besparen
 • Productiecapaciteit vergroten


TWEE SLIMME INDUSTRIE OPLOSSINGEN

Waterdicht draaiplateau voor testruimte

Bij de bekende keuringsinstantie Dekra worden elektriciteitskasten getest en gecertificeerd op waterdichtheid. Hoe testen zij zware kasten van wel 3000 kg per stuk op waterbestendigheid?

Dekra rijdt de elektriciteitskasten op het ingebouwde draaiplateau van Pre-Motion. Dankzij het geïntegreerde kantelmechanisme in de draaischijf wordt de kast opgetild. Vervolgens worden alle hoeken en kanten met een harde straal water bespoten.

Extra opties: waterbestendige draaimotoren, kantelmechanisme en uitgebreide besturing.

Draaiplateau voor effeciëntere montage

De Duitse treinfabrikant Vossloh wil zijn productieprocessen constant verbeteren. Hoe versnellen zij het productieproces van hun stuurhutten?

Vossloh plaatst de cabines op draaiplateaus. Montage medewerkers nemen plaats rondom de draaischijf. Met tussenpozen draait deze in 4 voorgeprogrammeerde posities, waardoor monteurs steeds aan een andere zijde van de cabine sleutelen. Dit leidt tot flink tijdsbesparing bij de montage en vergroot de productiecapaciteit.

Extra opties: meedraaiend sleepcontact, instelbare draaisnelheid en uitgebreide besturing.

Cabines van treinfabrikant Vossloh draaien op een rechthoekig plateau

Draaiplateau Vossloh


Standaard afmeting of maatwerk?

Pre-Motion verkoopt draaiplateaus met standaard afmetingen. Wij leveren desgewenst ook draaiplateaus op maat.

Wij ontwerpen en fabriceren draaiplateaus in onze eigen werkplaats in Veenendaal. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk eigen fabricage.

Draaiplateau inbouw of opbouwen?

Het draaiplateau kunt u laten inbouwen in uw bestaande vloer, of in een nieuwe (beton)vloer. Een ingebouwd draaiplateau ligt niet in de weg. Dat is wel zo praktisch op momenten dat u het draaiend plateau even niet gebruikt. Uiteraard kan Pre-Motion de draaischijf ook opbouwen in uw bedrijfsruimte, optioneel met verhoogde vloer rondom.

HULP NODIG?

Wij denken graag met u mee over het efficiënt toepassen van draaischijven in uw productieproces.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

 • Maakt Pre-Motion het draaiplateau zelf?
  Ja, wij ontwikkelen en bouwen de draaiplateaus in eigen werkplaats in Veenendaal. Levering en installatie wordt ook door Pre-Motion verzorgd. Onze specialiteit is het produceren van hoogwaardige draaiplateaus met diverse positioneringsmogelijkheden. Wij werken graag samen met uw architect of interieurbouwer om tot een mooi geheel te komen.
 • Zijn de draaiplateaus alleen te koop of ook te huur?
  Alle draaiplateaus zijn te koop. Diverse modellen draaipodiums zijn ook te huur. U huurt een draaipodium al vanaf 1 dag.

  U kunt de gewenste huurperiode in dagen of weken opgeven, afhankelijk van het door u gekozen product. Neem telefonisch of per mail contact op om te controleren of het draaipodium op de door u gewenste huurdata nog beschikbaar is.

 • Wat kost een draaipodium?
  De prijs is afhankelijk van allerlei factoren, waaronder de grootte, afwerking, besturing en plaatsing van het draaiplateau. Wij kunnen een prijsindicatie geven wanneer u de gewenste diameter, het te presenteren product en eventuele besturingsopties aan ons doorgeeft.

  Voor kleine draaiplateaus en medium draaiplateaus hanteren wij vaste prijzen. U kunt deze producten op onze website naar eigen wens samenstellen. De prijs is afhankelijk van de opties die u kiest.

 • Hoe wordt een draaipodium geïnstalleerd?
  U kunt het draaiplateau laten inbouwen of opbouwen in uw ruimte. Pre-Motion installeert het gehuurde of gekochte systeem voor u. Het is belangrijk dat u zorgt voor stroomaansluiting. Voor plaatsing van het draaiplateau moet uw vloer helemaal vlak zijn.

  In overleg kunt u het draaipodium zelf op- en afbouwen. Dat is met name interessant voor klanten die een mobiel draaiplateau kopen of huren, of voor klanten buiten Europa. Wij geven u uitleg en eventueel een installatietraining.

  Neemt u de plannen voor een draaiplateau mee in routing van uw nieuwe gebouw? Dan kunt u het plateau in uw vloer laten verzinken. Pre-Motion kan helpen met de bouwtekening. Wij kunnen een sjabloon en RVS-rand beschikbaar stellen voor het creëren van een exact ronde uitsparing in uw vloer.

 • Wat heeft Pre-Motion te bieden ten opzichte van andere leveranciers?
  Pre-Motion beschikt over een zeer uitgebreid assortiment verkoop en verhuur draaiplateaus. Onze draaischijven zijn van uitstekende kwaliteit en gemaakt om jarenlang te draaien: een optimale prijs-kwaliteitverhouding. U koopt bij Pre-Motion direct bij de ontwerper en fabrikant van het product. Dat biedt voordelen; wij kunnen het draaiplateau afstemmen op uw wensen.

“The formulation of the problem is often more essential than its solution, which may be merely a matter of mathematical or experimental skill.”

Albert Einstein - German-born physicist