Betere 3D scans met een draaiplateau

Met behulp van een stabiel draaipodium van Pre-Motion maakt u gemakkelijk en snel een 3D scan! Plaats uw product of een persoon op het draaiplateau en start met scannen. Het resultaat: mooi beeldmateriaal dat u kunt gebruiken voor uw 3D printer, 3D animatie, computer game of medische toepassing.

Het maken van 3D scans van producten en personen wordt steeds populairder. De ontwikkelingen op het gebied van 3D scannen gaan dan ook razendsnel. Betaalbare 3D-handscanners, 3D-printers en 3D-software veroveren de markt.

Tip: ons meest verkochte 3D scan plateau


Gemakkelijk 3D scans maken met een draaiplateau

Hoe werkt een 3D scan draaiplateau?

 • Plaats een persoon of object op het plateau.
 • Zet het draaiplateau aan en start het 360º scanproces.
 • Klaar! Het draaiplateau is gereed voor de volgende scan.


"Wanneer je grotere objecten of mensen wil scannen, moet je een degelijk draaiplateau kopen. Ik heb een elektrisch draaiplateau van het Nederlandse bedrijf Pre-Motion, dat tot 100 kilo kan dragen. Pre-Motion heeft twee versies met verschillende draaisnelheden. Ik heb beide versies getest en kwam erachter dat de langzaamste versie - met 0,8 draairondes per minuut - geweldig werkt voor het maken van 3D scans."

Nick Lievendag - 3D Expert

Kleine draaiplateaus

Draaiplateau MAX 10 KG

Vanaf € 85,-

Elektrisch draaiplateau met stalen behuizing.

Voor het 3D scannen van kleine producten zoals horloges, smartphones en schoenen.

Meer info

Draaiplateau MAX 50 KG

Vanaf € 269,-

Draaiplateau voor kleine en lage producten tot maximaal 50 kg.

Geschikt voor het scannen van objecten zoals huishoudelijke apparaten en elektronica.

Meer info

Draaiplateau MAX 100, 200 of 300 KG

Vanaf € 399,-

Ons meest verkochte elektrische draaiplateau!

Geschikt voor het 360 graden scannen van zwaardere producten en personen.

Meer info

Bekijk het complete aanbod elektrische draaiplateaus in de webshop


360 GRADEN 3D SCAN


Wilt u grotere producten 3D scannen?

TE HUUR vanaf € 1.195,- | TE KOOP vanaf € 6.950,-

Wanneer u grotere en zwaardere producten wil scannen, is een grote draaischijf beter geschikt (Ø 2 - 8 meter). Uitermate stabiel en optioneel geleverd met slimme besturingssoftware.

Bekijk het aanbod grote draaipodiums

Veelgestelde vragen

 • Zijn de draaiplateaus van Pre-Motion alleen te koop of ook te huur?
  Alle draaiplateaus zijn te koop. Diverse modellen draaipodiums zijn ook te huur. U huurt een draaiplateau al vanaf 1 dag.

  U kunt de gewenste huurperiode in dagen of weken opgeven, afhankelijk van het door u gekozen product. Neem telefonisch of per mail contact op om te controleren of het draaipodium op de door u gewenste huurdata nog beschikbaar is.

 • Waarop moet ik letten bij het kiezen van het juiste draaiplateau?
  Niet alleen het gewicht van uw product bepaalt de keuze van het type draaischijf, de gewichtsverdeling is even belangrijk. De maximale belasting die bij de draaiplateaus vermeld wordt, zijn gebaseerd op producten die gecentreerd worden geplaatst op de draaischijf. Wilt u het gewicht op een draaiplateau excentrisch verdelen? Een zwaarder draaiplateau is dan raadzaam; onze medium draaiplateaus en grote draaipodiums kunt u excentrisch belasten.

  De diameter van de bovenplaat is ook een invloedrijke factor. Bij een grotere diameter treedt een hefboomeffect op. Dat betekent dat u een zwaarder draaiend platform nodig heeft bij een grotere presenteerschijf.

  Wat houdt dat hefboomeffect precies in? Een goed voorbeeld om het effect te illustreren is het tillen van een emmer water. U heeft er waarschijnlijk geen moeite mee om een emmer te dragen van 10 liter. Wanneer u echter wordt gevraagd om de emmer te dragen met een horizontale arm - met de emmer op circa 50 cm van uw lichaam - dan wordt het tillen ineens zo goed als onmogelijk. Dit hefboomgewicht-principe speelt een sterke rol bij draaischijven waarbij het gewicht niet in het midden is geplaatst/excentrisch is verdeeld.

 • Ik heb stroom nodig op het draaiplateau. Kan dat?
  Wilt u een elektrisch apparaat ronddraaien op het draaiplateau? Of heeft u verlichting nodig op het draaipodium? Dan heeft u een meedraaiend stroompunt nodig. Kies in deze gevallen voor de extra optie sleepcontact. Er draait dan een 230V (kroonsteen) stroomaansluiting mee op het plateau.
 • Kan ik mijn product rechtstreeks op het plateau plaatsen?
  Dat is afhankelijk van het type draaiplateau dat u kiest.

  Onze webshop draaiplateaus worden standaard zonder bovenplaat geleverd. Dat betekent dat u hierop zelf een gewenste presenteerplaat kunt schroeven. Dat is zeer eenvoudig. Optioneel kunt u een presenteerschijf bij uw draaiplateau kopen; Pre-Motion heeft verschillende diameters en materialen beschikbaar.

  Draaipodiums vanaf 150 cm doorsnede worden geleverd met een stevige multiplex bovenzijde, die u naar wens kunt afwerken.

 • Hoe plaats ik een bestelling bij Pre-Motion?
  U kunt bij ons één draaiplateau bestellen, of meerdere tegelijk. Kleine draaiplateaus kunt u direct online bestellen. Bij grote bestellingen kunt u contact opnemen met Pre-Motion; wij adviseren u graag en maken een aparte offerte voor u op.

  Wanneer u interesse heeft in een medium draaiplateau of groot draaipodium, kunt u uw ideeën en wensen aan ons voorleggen. Op basis daarvan ontvangt u een offerte op maat. Grote draaipodiums worden op uw locatie geïnstalleerd door ons montageteam.

HULP NODIG?

De juiste draaischijf voor uw 3D scans kiezen, kan best lastig zijn. Wij adviseren u graag.

Contact opnemen


6 TIPS VOOR GOEDE 3D SCANS MET EEN DRAAIPLATEAU

Tip 1: Kies het juiste formaat draaiplateau

Gebruik een klein draaiplateau voor scans van kleine objecten. Uw camera kan dan dichterbij het te scannen object geplaatst worden.

Tip 2: Zorg voor een rustige achtergrond

Een neutrale achterwand is een must. Hoe rustiger, des te beter. Een simpele rol wit achtergrondpapier kan al uitkomst bieden!

Tip 3: Maak scans met een goede camera

Zorg voor goede fotoapparatuur en toebehoren. Bij 3D scannen zijn scherpe foto's bepalend voor de beeldkwaliteit bij inzoomen.

Tip 4: Gebruik een statief

Een erg klein object (ter grootte van een muntstuk bijvoorbeeld) kunt u bevestigen aan een statief dat u bovenop de draaischijf plaatst. Zo kunt u het product alsnog van bovenaf, onderaf en opzij scannen.

Tip 5: Zorg voor goede belichting

Creëer diffuus licht in uw fotoruimte. Door middel van verspreid licht, waarbij het licht van meerdere kanten op het te scannen object schijnt, voorkomt u ongewenste schaduw en overdreven contrast.

Tip 6: Scan schone objecten

Het is van belang dat u het te scannen object zorgvuldig schoonmaakt voordat u begint met 3D scannen. Dat voorkomt tijdrovende correcties en bewerkingen achteraf.