Draaiplateau inbouwen of opbouwen

Pre-Motion installeert het draaiplateau vaak al binnen 1 dag op uw locatie. Maak uw keuze uit inbouw in uw betonnen vloer of opbouw op uw vloer. Bij opbouw kan er een verhoogde vloer rondom het draaiplateau worden gebouwd dat exact op het draaipodium aansluit. Het draaiplateau kan echter ook vrij in uw ruimte staan.


1: Draaiplateau inbouwen

Hoe goed uw aannemer ook is; een perfect ronde uitsparing realiseren in uw betonvloer blijkt in de praktijk vaak erg lastig. Wij kunnen u daarbij helpen door een houtsjabloon met RVS-omranding aan te brengen. Hieronder ziet u foto's van het integratieproces en een foto van het eindresultaat.

Stap 1: U zorgt voor een dragende ondergrond die het draaiplateau én de maximale belasting kan dragen. Eventueel brengt u leidingen aan in uw vloer. Pre-Motion levert u millimeter exacte tekeningen aan.

Stap 2: Pre-Motion brengt een houtsjabloon aan met daaromheen een exact op hoogte gestelde RVS omranding.

Uw aannemer vult de vloer rondom de sjabloon daarna aan met beton.

Stap 3: Pre-Motion verwijdert het sjabloon en installeert het draaiplateau in de perfect ronde uitsparing.

Het draaiplateau met multiplex bovenzijde is perfect gelijkvloers en klaar om afgewerkt te worden, samen met de vloer rondom.

2: Draaiplateau opbouwen

Pre-Motion kan de verhoogde vloer voor u verzorgen; dan bent u verzekerd van een goed eindresultaat. Indien u zelf voor de verhoogde vloer zorgt, kan Pre-Motion millimeter exacte tekeningen van het draaiplateau aanleveren. Hieronder ziet u foto's van het opbouwproces, het eindresultaat en een alternatief.

Stap 1: Opbouw van het draaiplateau op de bestaande vloer. Het draaiplateau wordt exact waterpas geïnstalleerd. De vloer moet sterk en zo vlak mogelijk zijn.

Stap 2: Aanbrengen van een verhoogde vloer rondom het draaiplateau. Voor een mooi resultaat adviseren we CNC freestechniek zodat de vloer strak aansluit rondom het draaiplateau. Houd rekening met een opening van 5 à 6 mm tussen het draaiplateau en de verhoogde vloer.

Het draaiplateau met multiplex bovenzijde is perfect gelijkvloers en klaar om afgewerkt te worden, samen met de verhoogde vloer (en oprijrand).

Alternatief: het draaiplateau kan uiteraard ook vrij in uw ruimte staan. Hieronder ziet u een vrijstaand draaiplateau met luxe bovenplaat afwerking.